KTR Elektrotechniek

Uw elektricien in Utrecht

Voor al uw hulp bij elektra kunt u rekenen op KTR Elektrotechniek. Dankzij onze 24/7 storingsdienst en geschoolde vakspecialisten bent u bij ons aan het juiste adres!

✓ InstallQ erkend installateur

✓ Volledig uitgeruste storingsbussen

✓ Reparatie, onderhoud, installatie

✓ Snel ter plaatse bij spoed

✓ We leveren alleen vakwerk

Groepenkast vervangen of uitbreiden in Utrecht

Wilt u in Utrecht graag een groepenkast laten vervangen of uitbreiden? Wellicht heeft u een gedateerd exemplaar of heeft u kortgeleden nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Beide zijn prima redenen om de groepenkast onder handen te nemen.


En als elektriciens van KTR Elektrotechniek kunnen we u daar bij helpen. Maak een afspraak via 085 - 106 15 94 of stuur ons een offerteaanvraag via het offerteformulier. Dan zorgen we voor een perfect functionerende en veilige groepenkast.

Wij voeren met trots deze keurmerken!

Plaatsen verlichting Utrecht
Elektra Utrecht

Waarom een groepenkast vervangen?

Veiligheid en gebruiksgemak zijn de twee meest gebruikte argumenten om een groepenkast te vervangen. Een groepenkast houdt het gemiddeld ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Gaat de groepenkast al zo lang mee dan kan er een onveilige situatie ontstaan en neemt de kans op ongemakken toe.


Aardlekschakelaars werken soms niet meer en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dat kan voor brandgevaar en levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar dat zijn niet de enige risico's.


Omdat de hoeveelheid elektrische apparaten die we gebruiken is toegenomen en ze bovendien steeds krachtiger worden krijgen oude groepenkasten het moeilijker. Als er verscheidene apparaten op hetzelfde moment worden ingeschakeld terwijl ze tot dezelfde groep behoren kan dat voor overbelasting zorgen. Met het gevolg dat er regelmatig schakelaars uitslaan.

Zoekt u met spoed hulp bij een stroomstoring? Onze elektriciens staan voor u klaar. Bel direct met KTR Elektrotechniek!

Wanneer een groepenkast uitbreiden?

Als er een aantal groepen overbelast zijn wil dat nog niet direct zeggen dat de groepenkast definitief vervangen moet worden. Vaak is het uitbreiden van de bestaande groepenkast ook een mogelijkheid. In dat geval voegen we een groep of meerdere groepen toe.


Met zo'n aanpassing kan de stroom gelijkmatiger over de groepen worden verdeeld. En mocht u plannen hebben voor de aankoop van zware stroomgebruikers als een sauna of een jacuzzi dan leggen we daar een aparte groep voor aan. Hetzelfde doen we als u er voor kiest om over te stappen van een gasstel naar elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Iedere woning en elk pand heeft een groepenkast. Op deze plek komt de stroom het huis binnen en wordt het via verschillende groepen over de woning verspreid. Iedere groep voorziet dus een specifiek gedeelte van de woning van stroom.


Als er verscheidene apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden ingeschakeld bestaat er een kans op overbelasting. Bij kortsluiting of overbelasting van een afzonderlijke groep slaat de groepstop uit. En zo niet, dan de aardlekschakelaar. Het is in zekere zin dus een veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat er grote problemen ontstaan bij overbelasting.

Aansluiten stopcontact Utrecht

Contact met KTR Elektrotechniek voor vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Utrecht

Wilt u geen risico's nemen met een verouderde groepenkast en daarom graag alles tijdig laten vervangen? Of wilt u de groepenkast uitbreiden voor meer gebruiksgemak van uw elektrische apparaten. In Utrecht kunt u terecht bij KTR Elektrotechniek. Bel 085 - 106 15 94 of vraag een offerte aan via het offerteformulier.

Vraag kostenloos een vrijblijvende offerte aan!

Ochtend
Middag
Avond

Na ontvangst van uw offerteaanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens KTR Elektrotechniek

Hoofdvestiging

KTR Elektrotechniek

Simonsstraat 69

2628 TE Delft

Telefoon: 085 - 106 15 94

KvK: 27341185

Openingstijden

Maandag08:00 - 19:00
Dinsdag08:00 - 19:00
Woensdag08:00 - 19:00
Donderdag08:00 - 19:00
Vrijdag08:00 - 19:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

Mede mogelijk gemaakt door Allfree B.V. © 2024 | Nieuwe Boteringestraat 28, 9712 PM Groningen | KVK-nummer: 02068857
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring