Verlichting in Utrecht

Verlichting is een zeer bepalende factor binnen en rondom uw woning of bedrijfspand. Goed geplaatste verlichting kan een ruimte groter laten lijken of juist een intieme sfeer geven. Het is daarom belangrijk om tijdens het aanbrengen van verlichting rekening te houden met de functionaliteit van de ruimte. Wordt er bijvoorbeeld veel gewerkt in de ruimte waarbij u goed zicht moet hebben op uw bureau? Of wilt u buiten in uw tuin sierverlichting aanbrengen? Allemaal dingen waar u goed over na moet denken voordat u gaat bepalen waar een lamp moet worden opgehangen. Wanneer u in Utrecht of in de omgeving van Utrecht woont dan voorziet onze elektricien Utrecht u graag van advies.

Opstellen van een lichtplan

In nieuwe woningen of kantoorpanden is het vaak verstandig om een lichtplan op te laten stellen. Op basis van verschillende factoren wordt dan een ontwerp gemaakt van de benodigde belichting. Zo wordt rekening gehouden met de lichtinval van buiten, de kleur van de ruimte waarin de verlichting geplaatst moet worden en uiteraard de wensen van de klant. De verlichting dient aan te sluiten op de functie van de ruimte. TL-verlichting is functioneel voor in een garage, maar misstaat volledig in een woonkamer. Wij kunnen u van dienst zijn met advies rondom het gebruik van verlichting.

LED-verlichting

Verlichting door middel van diodes is niet nieuw, maar toch wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van gloeilampen. Ledlampen zijn tot wel 85 procent zuiniger dan gewone gloeilampen. Ze worden niet warm, waardoor geen restenergie verloren gaat. Daarnaast gaan ledlampen veel langer mee dan de reguliere peertjes. Het vervangen van alle gloeilampen in uw woning door energiezuinige ledlampen levert u op de lange termijn veel besparing op.

Veilig verlichting aanleggen

Denk er bij het aansluiten van uw verlichting aan dat u veilig te werk gaat! Schakel daarom altijd eerst de betreffende groep uit of zet bij twijfel de aardlek of hoofdschakelaar van de groepenkast uit. Zo weet u zeker dat de stroom van de bedrading af is. Volg vervolgens de instructies die bij de lamp zijn meegeleverd. Gaat u liever niet zelf met elektra in de weer en bent u op zoek naar een elektricien in Utrecht? Wij van KTR Elektrotechniek uit Utrecht leggen graag bij u uw verlichting aan. Neem contact op met 085 - 106 15 94 of vul vrijblijvend ons afspraakformulier in voor meer informatie.