Krachtstroom aanleggen in Utrecht

Wilt u overgaan op inductie koken, heeft u recent een jacuzzi aangeschaft of wilt u bedrijfsmatig zware machines gaan inzetten? Dan verbruikt u straks meer energie dan de gemiddelde verbruiker. Bij KTR Elektrotechniek kunnen we u helpen aan een 3-fasenaansluiting of krachtstroom voor u aanleggen in Utrecht. Maak een afspraak via 085 - 106 15 94 of maak gebruik van ons contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Utrecht

De term krachtstroom wordt veelvuldig als synoniem voor een 3-fasen aansluiting gebruikt. Toch betekenen ze niet exact hetzelfde. Krachtstroom wordt eigenlijk alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen betreft het vrijwel altijd een 3-fasen aansluiting wanneer het over krachtstroom gaat.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt uw aansluiting drie maal een stroomvoorziening van 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor krijgt de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat normaal een keer 230 volt is. Vanwege de grotere hoeveelheid spanning kunt u elektronica gebruiken die meer energie nodig heeft.

Denkt u bijvoorbeeld aan een inductiekookplaat, een bubbelbad of een sauna. Deze apparaten zouden een overbelasting te weeg brengen wanneer ze op een 1-fase aansluiting worden aangesloten. Maar omdat de spanning nu in 3 fasen wordt opgedeeld gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Bij zware machines die bedrijfsmatig worden gebruikt bent u er niet met een 3-fasen aansluiting alleen. Dan is krachtstroom echt nodig. Deze apparaten hebben niet alleen meer elektriciteit nodig maar ook meer stroomspanning. De gewoonlijke 230 volt waar onze huishoudelijke apparaten op zijn afgestemd is voor deze machines onvoldoende.

Bij krachtstroom is de spanning maar liefst 400 volt. Alvorens u gebruik kunt maken van de krachtstroom zullen we eerst de groepenkast moeten aanpassen. Pas dan wordt het mogelijk om de zwaardere machines in gebruik te nemen.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Utrecht?

Naast een elektricien heeft u voor krachtstroom en een 3-fasen aansluiting ook uw netbeheerder nodig. Daar kunt u een aanvraag doen voor een verzwaring van uw aansluiting. Hierbij is het wel belangrijk dat uw groepenkast beschikt over een 3-fasen hoofdschakelaar.

Ontbreekt deze nog dan kunnen wij de schakelaar voor u plaatsen. Even als de speciale Perilex stekkersystemen en de corresponderende stopcontacten waar apparaten die op een 3-fasen aansluiting of krachtstroom draaien van afhankelijk zijn. Dat betreffende stekkersysteem zorgt voor een regelmatige verdeling van de stroomspanning over de verschillende fasen.

Contact met KTR Elektrotechniek voor krachtstroom aanleggen in Utrecht

Bent u geïnteresseerd in een 3-fasenaansluiting of in krachtstroom? Of vindt u het lastig om in te schatten welk type aansluiting het meest geschikt is voor uw situatie? Ook voor advies op maat kunt u in Utrecht terecht bij KTR Elektrotechniek.

Wij realiseren graag uw nieuwe aansluiting en regelen alle benodigdheden. Of het nou gaat om een krachtstroom, een 2-fasen of een 3-fasen aansluiting. Bel 085 - 106 15 94 of maak gebruik van ons contactformulier.