Krachtstroom aansluiten

In Utrecht en omgeving bent u voor krachtstroom aansluiten aan het juiste adres bij KTR Elektrotechniek. Onze elektricien Utrecht bespreekt de mogelijkheden met u en kan u altijd op korte termijn helpen. Krachtstroom aansluiten vergt specialistische kennis en ervaring, iets waar wij na 25 jaar ervaring in het vak zeker over beschikken. Bekijk onze website rustig of bel direct 085 - 106 15 94. Wij staan u graag te woord.

Wat is krachtstroom?

In huizen is het gebruikelijk dat de elektriciteit een spanning heeft van 230 volt. Dit in combinatie met een stroomsterkte van maximaal 16 ampère zorgt voor een vermogen van rond de 3520 Watt. Dit is genoeg voor bijvoorbeeld een televisie, wasmachine en de meeste andere huishoudelijke apparaten. Wanneer u echter een elektrisch fornuis wilt aansluiten, of gebruik wilt maken van andere apparaten die veel elektriciteit nodig hebben kan het zijn dat u stroom tekort komt. Vaak vragen deze zwaardere apparaten om meer stroom dan een gewone aansluiting kan leveren. In zo’n geval moet u krachtstroom aansluiten. In de meeste huizen komt er standaard krachtstroom binnen. Er moet dan alleen een nog stopcontact worden aangesloten die geschikt is voor krachtstroom. In andere gevallen moeten er grotere aanpassingen gedaan worden in de meterkast. Om zeker te zijn dat dit vakkundig en veilig gebeurt kunt u in beide situaties het beste de hulp inschakelen van een elektricien bij u in de regio.

Krachtstroom aansluiten Utrecht

Veel mensen denken dat krachtstroom een bijzonder soort elektriciteit is. Dit is echter niet het geval. Het is de manier waarop de elektriciteit naar het stopcontact wordt overgebracht dat krachtstroom onderscheidt van normale stroom. Bij de meeste gewone stopcontacten wordt de elektriciteit aangeleverd door twee draden. Bij krachtstroom aansluiten wordt er gebruik gemaakt van vier draden. Een nul draad en drie draden waar stroom op staat. Op deze manier is het alsof de elektriciteit vanuit drie stroombronnen tegelijkertijd komt.  Vandaar dat deze aansluiting veel meer vermogen heeft en daardoor ook de zwaardere apparaten kan voorzien van elektriciteit. Soms wordt gesuggereerd dat krachtstroom gevaarlijker zou zijn dan het gebruikelijke stroom, maar dit is niet juist. Krachtstroom kan bij verkeerd gebruik gevaarlijk zijn, maar dit geldt niet minder voor normaal stroom. Met beide vormen van elektriciteit moet voorzichtig omgegaan worden.

Heeft u een apparaat waar u krachtstroom of een driefasenaansluiting voor nodig heeft? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen dit snel en veilig voor u installeren.